вторник, 3 февруари 2009 г.

Миков: Има нарушение при ареста на Пламен Куцаров

Има нарушение на правилата за задържане при ареста на Пламен Куцаров, призна министърът на вътрешните работи Михаил Миков.

Пред журналисти той каза, че фактът, че в тялото на Куцаров е намерен амфетамин е "притеснителен".

Това е проблем с изпълнението на мерките "задържане под стража", поясни той и допълни, че проверката в МВР по повод смъртта на Куцаров е констатирала нарушение в правилата при конвоиране и задържане.

Куцаров почина в полицейска кола на път за ареста, след като е подложен на детектор на лъжата. Той беше задържан по досъдебно производство за участие в група за отвличане.

Съдебно-медицинската експертиза доказа, че смъртта е настъпила заради упражнено върху него насилие. При аутопсията в стомаха му било намерено значително количество амфетамин, който не е бил разграден. Според в. "24 часа" това означава, че амфетаминът е погълнат около час преди смъртта, когато Куцаров вече е бил арестуван.

"Количеството амфетамин е сериозно, но вероятно не е смъртоносно," гласи първото заключение на съдебния експерт.

Най-вероятно Куцаров е починал, след като главата му е била притисната силно към краката и някой много тежък е седял дълго време върху него. Не се е задушил от качулка, защото такава не е имало, пише "24 часа".


Нетинфо



Първо какво значение има този човек дали е поглъщал амфетамин, при положение, че се разследва неговата смърт и е факт, че амфетаминът не е бил разграден в организма му. Тоест той по никакъв начин не е влияел на поведението на младежа и не той го е убил.

Първо, съвсем невероятно ми се струва, човек, който бива задържан да гълта амфетамин - с каква цел, за да му е по-весело докато го бият ли?!
Да не говорим, че амфетаминът се разгражда не за час, ами буквално за минути.

Не амфетаминът, а полицаите са го убили!ФАКТ!
По-скоро хапчето му е било натикано в гърлото в последствие като жалък опит за оправдание.
Защо Миков толкова отчаяно бяга от този факт? Защо болезнено не желае да погледне е огледалото на истината и да види, че той не е за този пост?


Изобщо как се осмелява наглецът Миков да отклонява вниманието на хората към това хапче амфетамин, при положение, че имаме убит човек, докато е бил задържан. И то убит поради немарливостта на неговите 'спец'-служители.

Да не споменавам за възрастния човек, починал в 4 РПУ, който бил от сподвижниците на ДСБ. Защо потулиха този случай толкова бързо?
Дори в убийството на Стоян Балтов са участвали 6 лица, на 4ма от които не се споменават имената дори и на съдебното дело, дори и пред роднини. Нямали право да ги свикват дори като свидетели?!

ТОВА СЪДЕБНА СИСТЕМА ЛИ Е?
ТОВА МИНИСТЕРСТВОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА СЛЕДИ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ЛИ Е?

Аве, не ви ли е срам, всичките ве?! Аве, майка българка ви е раждала, а български деца убивате ве!

Миков го познавам лично. Градски ми е. Много трудолюбиви и скромни родители има. Не съм мислел, че някога ще кажа лоша дума за него.

Но как да си мълча, когато неговото министерство буквално загива под неговото ръководство. Как да не съм тотално разочарован, огорчен и дори бесен на този човек?!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар