сряда, 31 декември 2008 г.

Безумно е да се харчат пари за електронни колчета, по-добре да се събират пари от глоби


Граждански коментар относно намерението на общината да сложи електронни колчета, за да спре колите по обявения за пешеходен бул."Витоша".


Не мога да се въздържа да не коментирам поредното безумие в София. Дадени бяха десетки хиляди лева за подобни бариери и колите пак си вървят по "Графа".
Сега за едно разстояние по-малко от километър ще се поставят поне десетина реда от тези трупчета и ще се дадат със сигурност повече от 100 хиляди лева. И на всеки 50-тина метра при преминаването на трамвая ще трябва да се прибират, а хората пък ще трябва да слаломират около тях.
Няма ли някой да озапти нашите управници и да ги попита - ако улицата е тяхна, дали ще дадат стотици хиляди, или ще накарат просто двама да стоят там и да глобяват. Разбирам, че е трудно да накараш полициите да си вършат работата и никой досега в България не е успял да го направи, но тогава просто се слагат камери и се налагат глоби и санкции по закона. Което означава, че вместо да се дават стотици хиляди от бюджета, т.е. от нашите пари, ще се получават от провинилите се. Така, че ако ви стиска, напишете нещо за безумното и безотговорно харчене на пари на данъкоплатците и как вместо да се харчат, могат да се получават.

в. "Градски" - 23.12.2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар