четвъртък, 21 януари 2010 г.

ГЕРБ изпълни повелята на тройната коалиция - забраниха протестите пред основните държaвни институции

Нямам думи просто.
Днес в Народното събрание се прие и на второ четене законопроект за изменения на закона за събранията митингите и манифестациите.
Покрай този законопроект освен че нямаше никакво обществено обсъждане, освен че медиите подмазвачески го подминаваха, предпочитайки да обсъждат мода и светски събития, но на всичкото отгоре самите правни текстове вече трети месец НЕ ПРИСЪСТВАТ на сайта на Народното събрание (законопроектът е с входна дата - 10 ноември 2009).

За сравнение ще спомена, че на сайта на българския Парламент има качени текстове на законопроекти от декември и януари, но не и конкретно промените в ЗСММ.
Откъде произтича тази избирателност по отношение на това кои законопроекти да бъдат качени и кои не?

В миналото правителство се наблюдаваше тази тенденция неудобните и непопулярните законопроекти да минават по тънката лайсна - тихо и скришом.

Нека ми говори г-н Борисов сега за прозрачност на управлението. Прозрачност - друг път!

По неофициална информация настоящият законопроект не е много по-различен от текстовете, които БСП така и не се престрашиха да внесат по време на мандата си.
С тях на гражданите на Република България се забранява да провеждат митинги и събрания в района на основните държавни институции - Народно Събрание, Министерски Съвет, Президентсво, МВР, съдилищата, републиканските пътища, болници и др.

Ако неофициалната информация се потвърди, когато настоящето правителство благоволи да качи законопроекта нa публичния си сайт или го публикува в Държавен вестник, то това ще значи, че "Гражданите за европейско развитие на България" явно казват на българските граждани:

Бегайте да протестирате в гората!




----------------
Още по темата:
- Първият опит на БСП да прокарат закона

23 коментара:

  1. Грозна работа! Показват, че не са демократи. вървим усилено по пътя на Русия. Там където и когато се появят опозиционно настроени към властта граждани, искащи да протестират, милицията веднага идва и ги пребива от бой; може само да се правят митинги в прослава на властта (и на Путин), ала да се критикува е забранено. Явно някои среди у нас искат да станем първата в ЕС авторитарна недемократична държава от руско-азиатски комуно-кланово-мафиотски тип...

    ОтговорИзтриване
  2. Немогат да спрат хората нито със закон нито със каквото и да било щом става въпрос за България

    ОтговорИзтриване
  3. Мисля за протест в Банкя..??!?

    ОтговорИзтриване
  4. Nakefih se!Az moje da sam na godinite na tatko ti oba4e napalno sam saglasen s teb!
    Sorry za latinicata pi6a otvad oceana.Ne se staray da se promenq6!Badi takav kakvto si!Spomnqm si te ot edin reportaj po TV news kogato si beh v ABSURDISTAN za kratko.

    ОтговорИзтриване
  5. Някои да е прочел това,което коментира.

    ОтговорИзтриване
  6. За това, оттук нататък като във Франция и Гърция. Когато имаш нещо за казване, само с камък в ръка и въобще не се интересуваш разрешено ли е или не. Тамън и дебеланковците от МВР да се поразкършат малко, та да не им се затлачат съвсем с холестерол вените. И така няколко седмици подред, навън, под звездите. Всичко, естествено, е от подбуди за по-здрава и по витална нация :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Това започва до заприличва на 9. септември 1944 година. Вземи спри някой и друг вестник, забрани събрания, протести, митингите. После затвори гравицата по някъкъв повод/може и без повод/ и ето ти го се родил един нов "ТАТО".

    ОтговорИзтриване
  8. Как да сесъбудят хората? Те не се събудиха 1994г.,2001г. и 2005г. та сега. Както е казал Славейков "не народ, а мърша" и макар че много боли е много близо до истината.
    Остава едничка надежда по-малко от сегашните управници да са свързани с ДС/БКП,БСП и т.н./.

    ОтговорИзтриване
  9. Оставка веднага – категорично ДА!!
    След оставката, какво?Пак да се гласува ли?!
    Това,че хората у нас все още продължават наивно да гласуват за интелектуални уроди /разработвани „от вън” и предлагани за управленци/ е отчайващ феномен.И това става въпреки очевидната измама с така наречения преход.Що за народ сме?!
    Свестните у нас счетоха за луди и бяха изхвърлени от трайно настанилата се във властта измет на нацията. Фактът,че по форумите и сега се очаква нещо от интелектуално импотентната медийна звезда Бойко Борисов, говори че наивитетът и глупостта у голяма част от българите са се развили в тежко умствено разстройство, което ги ентусиазира да гласуват за всеки пореден новопоявил се идиот.Това зомби се изживява като вездесъщ, а медии услужливо напомнят,че в сегашния парламент всъщност управлява само ББ.
    Затова българското народно събрание е неефективно и неработещо.Това не е народно събрание, а партиийно събрание!Как трябва да се формира съставът на Народното събрание за да бъде то наистина народно,а не партийно което се нарича народно, е отделна тема.
    Нещата могат да се променят, само ако се промени политическата система у нас !!А тя ще се наложи да се промени, когато пред урните се явят само мошениците,които станаха богати от нищото и които ги устройва на властови позиции в България да дойде поредния полезен идиот, който ще ги обслужва от властови държавни позиции
    Ако не се промени политическата система/като начало с пълен бойкот на гласуване за активирани за поредните избори тъпанари - за да се разбере,че очевидно изборите ще са нелигитимни и манипулирани/, следващото правителство ще е като сегашното или като предишното, или като по-предишните. Всички, които ще Ви се явят за избори при сегашните условия ще са от модела за „демокрация” в България, разработен преди около 30 г.
    Президентът ще се казва Първан Георгиев, Жельо Желев или Стоян Петров , а МП ще се казва
    Борис Симеонов 2-ри, Борис Бойков или пък Станиш Сергеев!

    ОтговорИзтриване
  10. Аз съм за забраната за протести пред парламента! Аз съм и за спирането на медии ако това пречи на правилното функциониране на правителството. Аз съм и за вдигане на данъците и то не с някакви си %-ти, а в пъти. Защото всеки народ си заслужава съдбата. Писна ми от такива, които се оплакват и роптаят, а в следващия момент си хвърлят боклука на земята и подават 1-те лева на катаджията. Като целя народ е такъв даже му е малко това, което се случва. Според мен трябва още по-голяма тирания на такъв народ, които е свикнал да го пошляпват и да си прекланя главицата та чак май е започнало и да му харесва. Затова начинът е да спре да му харесва. Подкрепям всички управляващи- продължавайте да тероризирате и издевателствате над тази мърша!

    ОтговорИзтриване
  11. Поздравления за така дефицитната в последните времена съвест!
    Това, че забраняват просеттите пред институциите се забелязва, но има много други неща, които се прокарват незабелязано. Днешното законодателство е мечтата на Сталин!
    Вижте това:
    http://www.sveta-nedelia.org/tm/komentari/2009-10-8.html
    и това:
    http://www.sveta-nedelia.org/tm/novini/bg/2010/2010-01-20-2.html

    ОтговорИзтриване
  12. Това показва че на шестият месец вече ги е страх от народа. В този смисъл тнованата е добра и полезна.

    ОтговорИзтриване
  13. Даа народа спи...От толкова години спи.
    Мачкат го.....той си спи.
    Бъркат му отзад-пак си спи...
    Гаврят се с него, обират го,
    подиграват му се,
    бият го.....
    той пак си спи и дори не забелязва колко е жалък в собствената си злоба и завист към ближния и как боязливо се прекланя пред силния на деня...

    Не. Не вярвам че този народ някога ще се събуди.

    Казват:
    -Всеки народ си заслужава съдбата.
    Ами да, така е!

    В другите страни екзекутират диктаторите, престъпниците и мафиотите си, а ние нашите ги направихме милионери.

    Браво....

    Браво на българския народ. Печели първо място по идиотия и дебилизъм.

    ОтговорИзтриване
  14. Президентът ще се казва Първан Георгиев, Жельо Желев или Стоян Петров , а МП ще се казва
    Борис Симеонов 2-ри, Борис Бойков или пък Станиш Сергеев!
    Къде оставихте Коста Иванов?

    ОтговорИзтриване
  15. ИСКАМ ДА ВИ НАПОМНЯ, ЧЕ РАБОТАТА СЕ ОПРАВЯ САМО С ПАВЕТА, ДА ИЗЛИЗАМЕ И ДА ИМ СТРОШИМЕ КОЧИНКИТЕ!!!

    ОтговорИзтриване
  16. ако беше истинска реалност това, че "работата се оправя само с павета", сиреч с грубо насилие, азиатските славяни отдавна да са на върха на цивилизацията. ама като ги погледне човек, тия дето все за насилие приканват и само с боздуганите се фукат, никак не са прокопсали. да е чувал някой такива да са били на първо място в света по жизнен стандарт? или на някое близо до първо? това е основната причина да сме най-изостаналите и най-бедните и само мутри и мошеници да ни управляват - че следваме пътя на руснаците и на комунистите. примери бол - преди десетина години българолюбиво управление направи и тук както по света здравна каса - ама следващите веднага я одържавиха и тази крадлива институция мори и мародерства всеки български обитател. и ако не дай си боже някоя болница излезе на печалба, веднага бива наказвана с глоби колкото печалбата, че да зависи от централните субсидии. ами правораздаването? не е ли то същия тип както при богочовека йосиф с прякор стоманения - нарекъл себе си баща на народите, и унищожавал безогледно и православни, и атеисти, и евреи, и българи? дотука я докарахме понеже има кой да промива мозъците на робите, половинвековните роби на комунизма. дори при ислямското робство не сме деградирали толкова - тогава всички данъци накуп са били по-малки от единствен данък на предпоследния първи министър-комунист потомствен, а на бедните безимотни са давали да обработват по 40-60 декара за да има за тях, за децата им и за централната власт. и всички манастири и читалища са работели неспирно, за разлика от времената на културна изолация след края на втората война, когато властта беше подарена наготово на политическите сакатлъци, за които никой не е искал да гласува през цялото време от исляма дотогаз. докато има последователи на човекомразещите комунисти, за почтените тук място няма да остава никога. точно затова младите, образовани, детераждащи и данъкоплащащи български обитатели напускат прокудени родината си, отвратени от некадърно водената държава. и отиват другаде, и не се връщат, макар да плащат дълги години парични записи на техни близки останали тук и гласували цялото време против всяка възможност за възстановяване на българското население тук в българия. един от големите учители на средната земя - земите около средиземно море - иисус христос е казал, че ще познаваме всекиго според делата му, а след рухването на диктатурата у нас целите двадесет години имаме само два случая, в които страната ни е била водена от некомунистически настроени българи. всички останали без изключение са били марионетки на онези, за които символът на национална идентичност и смисълът на живота е водката. а друг един важен за мен учител - васи иванов кунчев е казал - чиста и свята българия, ама без руснаците. и още е казал, че когато си свърши работата тук ще отиде в руско да прави комитети за национална свобода, защото руския човек го бият повече от нашенеца. колко от днешните добре дресирани от слави и азис знае тези свещени слова на свещения българин васил иванов кунчев?

    ОтговорИзтриване
  17. ……..а след рухването на диктатурата у нас целите двадесет години имаме само два случая, в които страната ни е била водена от некомунистически настроени българи. всички останали без изключение са били марионетки на онези, за които символът на национална идентичност и смисълът на живота е водката. а друг един важен за мен учител - васи иванов кунчев е казал - чиста и свята българия, ама без руснаците……
    Тези „”некомунистически настроени” е трудно да се нарекат българи.Единият –Иван Костов /циганин/ е вербуван още в студентските си години.С него подмениха „похарчения” потомствен агент Андрей Луканов и той довърши планираното.Продаде на безценица всичките останали работещи и печеливши предприятия, останалите печеливши търговски фирми,съсипа дългосрочно здравеопазването, съсипа дългосрочно образованието, съсипа дългосрочно пенсионната система, досъсипа армията, не ликвидира нито една „престъпна структура”,а създаде нови.Сега се подвизава в ДСБолшевики и отново си живее в така нареченото „народно събрание” - ще „контролира” борбата с организираната престъпност.Още се намират неграмотни,които си мислят,че той бил стабилизирал държавата?! Другият – палячото цар,за когото Сталин /след като извеждат момчето с препълнена с какво ли не влакова композиция/ е казал: ”Пазете момчето!То ще ни трябва”.И то потрябва!Обкръжено през целия си живот от агентура /уж някакво задгранично правителство/то е изградено като типичен мошеник,крадец и лъжец.Лъжеше най-безсрамно и в интервюто пред ВВС /там знаят как и му се подиграваха/, че не бил разбран правилно и пр. Разруши вярата на истинските монархисти и доказа,че тази фамилия е чужда на българските интереси. Сега продължава да е обграден от блюдолизци,които при избирането му „от излъганите” най-безсрамно заявяваха,че поне те ще се „оправят”.

    ОтговорИзтриване
  18. така става ... когато гласуваме за 'силен лидер', който ... 'ще ги оправи той ония'... някой братя зад океана имат един лаф: 'Power corrupts. Absolute power corrupts absolutely'

    Честито на гласувалите! :)

    ОтговорИзтриване
  19. аман от предрешени комунисти бе! иван костов им бил виновен за всичко - нищо че още по време на диктатурата петър младенов и тодор живков се изказаха достатъчно ясно за това какво е правено при пълен монопол на управлението - "социализмът е недоносче" и "над три четвърти от икономиката е за бракуване". но все пак школовката си личи - виждаме от самолет кой си ляга съ слави и става със азис - всички добре дресирани лаят против иван костов, който намали външния дълг на българия докато беше министър на парите под носа на най-влиятелната европейска банка - дойчебаннк, които после половин година му се заканваха защо е направил такива маневри. пак този циганин върна земята обратно на българите - от 4 на 97 процента стана частната собственост върху земята по време на управлението на иван костов като първи министър. циганин бил - значи тоя обвинителят е готов да сложи в една тенджера и циганският депутат цветелин кънчев, и най-добрият майстор на акордеона в българия ибрям лолов..умен, та умен! кога ли друг път е имало управление на българия без ислямистката етническа организация на догановци? само и единствено при иван костов, но това е премълчавано много внимателно, също както парите отделени за компютризиране на всички български училища - пак от правителството на иван костов - и тихомулком извадени и похарчени за много по-различни нужди от марионетките на метресата на капеесес - сим-бор. когато видим при кое правителство след края на втората световна война в българия има най-висок икономически растеж, ще разберем защо е толкова старателно провеждана кампанията по очерняне на иван костов - и защо при положение че е управлявал само един мандат, всички и до днес му се плашат и го споменават като да е най-значителният - защото неговият екип направи повече от всички комунистически мкутанти взети заедно за всичките двадесет години след началото на луксозното оцеляване на някогашните мародери на българия. не на последно място иван костовото правителство насочи развитието на българия за и към европейските ценности и постижения и към световния културноикономически съюз на атлантическите държави. те създадоха здравната каса, но веднага след тях послушковците на москва я национализираха, заради което сега имаме държавнокомандвано опазване от здраве, много мерцедеси и лаптопи за лежачите от медицинското чиновничество и много ковчези за болните от рак, старците и бедните. затова днес доржавната здравна каса казва ще ви дадем на вас 30% ако ще да се съдерете от работа и печалби. защото има злобни и незнаещи преносители на заразата на човекомразието - комунизма, а хора като иван костов показаха с делата си на коя страна са - на страната на чужди алчни мародери или на страната на българските хора.

    ОтговорИзтриване
  20. „.....аман от предрешени комунисти бе! иван костов им бил виновен за всичко - нищо че още по време на диктатурата петър младенов и тодор живков се изказаха достатъчно ясно за това какво е правено при пълен монопол на управлението - "социализмът е недоносче" и "над три четвърти от икономиката е за бракуване". но все пак школовката си личи - виждаме от самолет кой си ляга съ слави и става със азис - всички добре дресирани лаят против иван костов, който намали външния дълг на българия....”
    Пишещия това – очевидно сте много неграмотен човек!Вие не можете ли да четете и да проверявате,ако искате?Няма предрешени комунисти!Има предрешени ментекомунисти или както някои се наричаха безпартийни комунисти!
    Кой нормален човек учеше политикономия по времето на „социализъма”? Освен това Иван Костов е вербуван!!! Досието му е скрито в Москва /както и на други, които се активират според нуждите и обстановката/ така, както е скрито преди от СМЕРШ досието на Т.Живков - полицейски доносник преди 9.ІХ.44 г.,а след това представен и наложен като някакъв „комунистически деятел” за да се обезличат комунистите.Така се формира и поддържа чужда агентура работеща за интересите на тези,които управляват дистанционно чрез зомбитата в програмирано управляваната власт.По темата трябва повече да се образовате за да „вденете”.Но първо трябва да се научите, че се пише „...става с Азис, а не „... става със азис”.Очевидно сте на равнището на Сл.Трифонов и Азис,но просто не ги харесвате.Харесвате Иван Костов. Легендата за демократа Иван Костов е подготвена за тъпи наивници, което очевидно сработва.Трябва да се поинтересувате на колко хора земята не е върната, а върнатата е при създадени условия на пълен хаос и мошеничество на държавно равнище, което вече има своите последици.”Икономическият растеж” в България е след довеждането му умишлено до под нулата с подкрепата на Андрей Луканов, малоумния Филип Димитров и не знаещия какво точно работи Жан Виденов. Между Андрей Луканов, Иван Костов и ”Сим.Бор” /и тримата създадени и управлявани от Москва/ няма абсолютно никаква разлика-просто с втория подмениха
    „похарчения” първи.Трябва да се ориентирате в тази материя, но съм убеден,че сте неспособен за това.А що се отнася до „... европейските ценности и постижения и към световния културноикономически съюз на атлантическите държави. те създадоха здравната каса, но веднага след тях послушковците на москва я национализираха, заради което сега имаме държавнокомандвано опазване от здраве,....” очевидно нищо не сте разбрали по въпроса.
    Най-слабото звено в управлението по англосаксонски /иначе много рационален и ефективен/ модел в световен мащаб е в системата на здравеопазването!Този модел на здравеопазване е сравнително ефективен при достатъчно много и устойчиви приходи у населението.В България тези приходи липсват /или са достатъчни само у криминално забогателите или при малкото с добри заплати у нас/.И въпреки това политикономистът /предрешен демократ/ налага точно този модел, при това без да го обезпечи финансово в перспектива по законодателен път!Защо ли? Проблемите в здравеопазването предстоят и ще се стоварят със страшна сила върху всички нас!
    Иначе нямам нищо против циганите, когато свирят на акордеон или пеят много хубавите си песни.

    ОтговорИзтриване
  21. я! някакъв стар комунист избягал от карлуково. дядка, комунистите се отказаха от своето учение преди двадесе тогини, сега е друго време, иди си изпий хапчетата, помоли санитаря да ти смени памперса и не се ври сред нормалните хора. вече е друго - щерката на сталин живее в америка и синчето на хрушчов също, а алла пугачова има къща не в мурманск, а в маями, старчеееее. няма вече по тридесет лева месечно за доноси срещу колегите, старче, иди си откъдето изпълзя и ни остави да се оправяме без изпрани мозъци на роби, живели в робство цял живот. скоро ще видиш колко са праведни всички поклонници на петолъчката, ще възпетолъчат те един по един след като бъдат съдени по техните закони както в полша правят дълги години. само че са такива като тебе няма да има кой да измоли хуманитарни помощи както направи това иванкостовото държавно управление за моите стари болни родители - и двамата инвалиди първа група с придружител. получаваха хляб, боб и олио платени от американската благотворителна организация на име червен кръст, стар комунисте. когато твоите рускоезични господари платят храна за бедни български старци тогава ще започна да внимавам какви ги бръщолевят такива като тебе, клета изпрана главице. когато паднеш утре парализиран и самотен дано бог се смили и над тебе и да има кой да ти обърше срамотиите и да ти подаде чаша вода. и каквото си сторил съучастнически и помагачески срещу моя народ, да ти се връща на теб и на твоите господари двойно и тройно до края на живота. амин. защото моите предшественици ляха кръвта си за българия, моят баща помагаше за духовното извисяване на десетки българи, аз обучавах моите братя на изтънчени технологии въпреки доносниците и лежачите като теб, старче. и успяхме, и в планините на егейска българия, и в парчетата разпокъсана родина, и в народната република дето не остана населено място без масов гроб, направен при началото на комунизма в ббългария. ние успяхме, твоите господари се провалиха. моите ученици са в наса, мит, в ирландия и белгия, канада и австралия, и са живи и здрави, а потомствените алкохолици отдавна ги няма, и децата им и внуците им пак са алкохолици и наркомани, за пример на такива старци като теб зомбирани. ние успяхме, и продължаваме, прокудени от родината си от комунизма и неговите овчици, които никога не се извиниха за страданията и униженията сторени на моя народ, по това си личат всички комуняги отдалеч, деденце. защото комунист морал няма, род няма, и родина няма. алчност има и зверство нечовешко. отново ти пожелавам клети човече каквото си сторил на моя народ да ти се върне двойно и тройно до края на живота. амин

    ОтговорИзтриване
  22. До модератора на „Събудете се,Българи!”
    От „Анонимен” – непоказан отговор относно мнение на друг „Анонимен”
    ОТГОВОР: „За пишещия:„я! някакъв стар комунист избягал от карлуково. дядка,...и т.н.”
    Ще отговоря с просташкия /ти/език.
    А бе, ливадо! При това неокосена.Не съм нито комунист,нито дядка.Опитвам се да обясня нещо,
    което пречи за промяна в България,но.......и т.н.”
    Виждам,че не показвате моя отговор на писаното от друг „Анонимен”, който естествено също има право на мнение ,което мнение аз оспорвам.В спора не винаги се ражда истината /която винаги е субективна от което произтичат проблемите в общуването между хората/, но поне се прави опит. Наскоро видях форума и дори мислех да се регистрирам.В други форуми, които носят по-неутрални имена и където съм регистриран не се отказват от допуск на остри полемики между участниците и така доказват съпричастност в усилията да се събудят българите.
    Ако считате,че в писаното от мен има обиди, некоректни квалификации или неверни неща
    /което считате като основание да не помествате писаното от мен/редно е по-внимателно да прочетете и други показани коментари за да видите,че няма фрапиращи различия.
    Разбира се Ваше право е да определяте какво да показвате.Мое право е да се откажа от Вашето право във виртуалното Ви простронство защото считам,че заглавието не покрива моите разбирания за начин как да се събудят българите за да се обединят.А не само да приказват.

    ОтговорИзтриване
  23. Целенасочено не допускам някои коментари на своя блог. Радвам се, че има диспути, но е мое право да реша, кога даден диспут се превръща в низ от злобни и безсмислени нападки.

    Не сте единственият, чийто коментар бива неодобрен, така че не мислете, че проявявам тенденциозно отношение към вас или някой друг.

    Ако бяхте предоставили мейл или страница щях да ви информирам за конкретните основания, на базата на които не бих публикувал вашия коментар в блога си.

    ОтговорИзтриване