сряда, 30 декември 2009 г.

Медийните изяви и "ловът на вещици" изтощиха настоящето правителство

От 6 месеца - 2 месеца и половина почивка. Егати кризата - много са се впрегнали тез депутати.


Покрай нажежените дискусии относно недоизпипания ЗЕС и скандалните поправки в Закона за развитие на академичния състав, съвсем забравихме за самите депутати.

На фона на засилващата се икономическа криза, на фона на "супер-тежкото финансово наследство" от предния парламент, настоящите държавници не изглеждат особено разтревожени за българския народ, имайки предвид, че за 6-те месеца откак са на власт те работиха само в 3 и половина от тях.
След изборите на 05.07 новите депутати проведоха едно редовно заседание на 29.07, след което (въпреки всячески разпространяваната мълва за отменената им лятна ваканция в името на борба с връхлитащата криза) те регистрираха присъствие чак на 26.08. Повече от месец и половина висшият законодателен орган на републиката на практика не работеше.

За зимните празници българските държавници си гласуваха цели 3 седмици коледна ваканция - от 22.12 до 13.01. Нима учителите, докторите или другите държавни служители почиват толкова дълго?


Някой може да ме обвини в издребняване, но според мен е напълно НЕСПРАВЕДЛИВО депутатите да се третират като нещо повече от гражданите и на държавниците да им се предоставят два пъти по-големи ваканции. Да не говорим, че сега е криза и те би трябвало да проявят повече отговорност към своите задължения.


Правилник на НС

Чл. 36. (1) Народното събрание работи на три сесии годишно.

(2) Народното събрание е във ваканция от 22 декември до 10 януари, 10 дни по Великденските празници и от 1 до 31 август ежегодно.

(3) По изключение Народното събрание може да реши дните на ваканциите да бъдат променени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар