понеделник, 21 декември 2009 г.

Отговорът на човекоядците!

Сходни теми:
Кой уби българското висше образование
Кой уби българското висше образование (част 2)


Месец след като с колегите от СРОКСОС внесохме заявление в комисията по досиетата да бъде по-скоро разследван академичният състав на висшите учебни заведения, се оказа, че някои представители на "академичното" ни съсловие, които до вчера раздаваха професорски титли, сега са предложили в новия Закон за развитие на академичния състав (продължение на комунистическия Закон за научните степени и звания) да има точка, която изрично да забранява на комисията да разкрива техните досиета.

Толкова ли ви е страх, господа, че българският народ ще разбере колко активни сте били до преди 20 години в доносническата си дейност, само и само за да ви дадат доживотна почетна научна титла?!
Или ви е страх, че ако бъдете извадени от удобните ви сега ръководни кресла, то извън тях не ще може да оцелеете?!


Ето го и конкретния текст от закона на Сергей Игнатов, който скоростно бива одобрен от Комисията по Образование и приет от Народното събрание на първо четене на 18.12.2009г.:

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А
Р И Я
НАРОДНО СЪБРАНИЕ
Проект
З А К О Н
ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ
СЪСТАВ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

''''''
ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ
РАЗПОРЕДБИ
......


§ 14. В чл. 3, ал. 1 от Закона за
достъп и разкриване на
документите и за обявяване на
принадлежност на български
граждани към Държавна сигурност
и разузнавателните служби на
Българската народна армия (обн.,
ДВ, бр. 102 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 41,
57 и 109 от 2007 г., бр. 69 от 2008 г. и бр. 25,
35, 42, 82 и 93 от 2009 г.) т. 27 се отменя.


Законът е приет от 41-ото Народно
събрание на ……………………. 2009 г. и
е подпечатан с официалния печат
на Народното събрание.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:

(ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
)



Г-н Игнатов, как не ви е срам?!

Ако все още има мислещи граждани в България, моля, подпишете следната петиция, за да не позволяваме на престъпника да се избяга от местопрестъплението:
Петиция за разследване досиетата на академичния състав в България





Ето го и мнението на г-н Сугарев по въпроса.

11 коментара:

  1. Е, тия няма да ги стреснеш и засрамиш с "Как не ви е срам?" Това не стига. Да обсъждаме пътя към ОСВОБОЖДЕНИЕТО от ТЯХ, ако не искаме да станем част от измамата с гневни епитети, изобличения и "засрамвания" (дето само ще ГИ разсмиват още 100 години), ОК?

    ОтговорИзтриване
  2. Пътят вече се чертае. Първо бяха заявленията до Комисията по досиетата. Внасят се заявление от различни НПО-та.
    Сега обаче играта загрубя и ще трябва отново да се излиза на улицата. Очаквайте скоро подробности за подобна акция.

    ОтговорИзтриване
  3. Мишчици - ректорчета

    - Adriana Ivanova

    ОтговорИзтриване
  4. Съжалявам, че може да убия ентусиазма на едни или други, но малко е нелепо да се истеризира, след като вече 20 години няма никакво раздвижване по въпроса! Сега ли се сетихте за този проблем, дами и господа? Къде бяхте досега? Търпяхте и продължавате да търпите некадърниците и комунодиваците! Едно в качеството на работещи заедно с тях и познаващи и кътните им зъби, не само некадърността и комунизма им. Други в качеството им на студенти, които знаят, че насреща си имат некадърници и комунодиваци, обаче не смеещи да кажат и гък.
    Затова така наречената академична сфера е на това дередже! Както съм казвал нееднократно, в нея огромното мнозинство са едни влечуги, лазещи всеки ден и час по корем пред началниците за трохици от трапезата им. И едва, когато трепазата приключи (почти напълно), някои се сетиха за проблема.
    Жалка работа! Типично българска!

    ОтговорИзтриване
  5. Г-н Кабакчиев, днес младежи като мен на по 20 години се опитват да променят нещо, което нашите родители търпят откак сме родени.
    И ако преди оправданието на хората, живяли по времето на комунизма бе, че те са деформирани от системата - семето на страхът от институциите е посят в тях и затова им липсва гражданска инициативност, смелост и достойнство, то днешната младеж вече не може да си служи с подобни извинения. В днешната младеж е духът на промяната, защото те не разбират страха от институциите.

    И крепителите на стария строй и порядки много добре осъзнават този факт и затова водят такава ожесточена битка с гражданското общество, преди то да се е родило - в университетите. Там младата интелигенция научава какво значи страх и пряка зависимост от началник, ръководител, научен сътрудник, ректор - всички до един служители на ДС, някои от тях в 6-то управление.
    Така се убиват в зародиш голяма част от мислещите, можещите младежи.

    ОтговорИзтриване
  6. Напълно съгласен с това: "Там младата интелигенция научава какво значи страх и пряка зависимост от началник, ръководител, научен сътрудник, ректор - всички до един служители на ДС, някои от тях в 6-то управление." С добавката, че и да не са в 6-то управление, пак правят същото. Защото са се учили на тия варварски маниери от гореупоменатите. И защото са типични българи.
    Съжалявам за младите хора тук! Аз моя син още преди 10 години съм го пратил в добра държава - и съм го заклел да не му минава през ума да иска някога да се връща в тая кочина тук. И призовавам всички млади хора, които имат глави на раменете си, да сторят същото. Нека тук остане само комунобоклукът! И другият боклук!

    ОтговорИзтриване
  7. Краси, не са ли ти казвали, че не е хубаво да се кълне? Ама ти си станал същински чичко-мърморко, още малко ще сложиш чехлите, нощната шапчица и някоя газена лампа и ще мърмориш под носа си врели-некипели.
    Вместо да кажеш едно БРАВО на тези млади хора от СРОКСОС, защото те го заслужават! :-))))

    По-добре върви да видиш, какво е писал твоят любим журналист Христо Христов по темата в Дневник:
    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/12/21/834079_pravi_se_opit_da_se_skriiat_agentite_na_durjavna/?print=1

    Прави се опит да се скрият агентите на Държавна сигурност във ВАК
    От Христо Христов
    ...

    В момента комисията по досиетата е започнала проверка на БАН. Очаква се някои от членовете на ВАК да бъдат огласени още с тази проверка, тъй като са заемали и позиции в академията. Проверката се очаква да бъде оповестена през февруари 2010 г.

    Според Екатерина Бончева, член на комисията по досиетата, опитът за прикриване на агентите на ДС във ВАК допълнително дискредитира академичната общност. "Този тест е писан от хора с гузна съвест", коментира тя пред "Дневник".

    ОтговорИзтриване
  8. Галя, аз казвам "браво" на младите хора от СРОКСОС - и те заслужават това "браво"! Но им казвам още, че понеже са твърде малко, няма смисъл да се навират в устата на хилядите влечуги - от обикновените гущери до крокодилите. По-добре да отидат в една нормална държава и да работят там за себе си и за обществото. Установил съм не от днес и от вчера, а от десетилетия, че тая популация тук изобщо не става. Българите са мърша, байганьовци и андрешковци. И това са го казали класиците, не съм го казал аз. Аз просто се възхищавам на гениалността им и на проникновеността им - която се доказва десетилетия след установеното от тях.

    ОтговорИзтриване
  9. г-н Кабакчиев, самия факт ,че призовавате младите хора да отстъпват от националните интереси,да имигрират не ви прави нищо повече от един родоотстъпник за мен,а със създаването на платеното образование аз вярвам че качеството ще се върне нали българина разбирал само като му бръкнеш в джоба(друг е въпроса ,че той вероятно е скъсан).Минаха времената на качественото безплатно образование и аз знам няма да се върнат(или поне не в рамките на моя земен път).Япония вложи огромен % от националния си бюджет в образование след просволутите думи на императора в ефира на националното им радио;''ние загубихме една война,но ще спечелим друга... икономическата''а аз нали съм един мръсен и червеннека цитирам;''всеки народ може и е длъжен да се учи от другите''Карм Маркс

    ОтговорИзтриване
  10. искам само да добавя че имах съсед от 6-то и тои лека му пръст беше истински българи научете се да разграничавате агенти(патриоти) от доносници

    ОтговорИзтриване
  11. Господин Илиев, Вие очевидно вярвате в свещени крави и свещени думи от типа "род". А аз не вярвам. Вие си вярвайте в тях, колкото си искате. А мое право е да не вярвам.
    Обяснявам още. Няма абсолютно нищо свещено в думи от типа "род". Ако един род не става, можеш да го напуснеш, да го игнорираш, да не го уважаваш и така нататък. С това законът и фундаменталните човешки права не се нарушават.
    Господин Илиев, Вие очевидно сте възпитан в "колективистичните ценности" - а те са част от варварската комунистическа идеология. Забележете, че аз признавам правото Ви да вярвате в "колективистични ценности". Съответно би следвало и Вие да признаете правото ми да не вярвам в свещени крави и свещени думи като "род". Но се съмнявам, че манталитетът Ви ще Ви го позволи.

    ОтговорИзтриване