понеделник, 25 януари 2010 г.

Ни чул, ни видял! Вие за луди ли ни имате?!

Ей, писна ми от тази наглост и безочие на управляващите! Tез за луди ли ни имат ......

Не стига, че приеха закон за забрана на митингите без да го публикуват на сайта на парламента, а сега трябва да слушам по радиото наглостта им да твърдят, че всичко е в реда на нещата, просто администрацията се била забавила с качването на законопроекта!
... 3 месеца се била забавила!

Еми УВОЛНЕТЕ ГИ като не си вършат работата! Уволнете ги! Какво е това нещо!

Как може 20 години да не спирате да се оправдавате ту с администрацията, ту с предишните управляващи, ту с по-предишните, с марсианците....! Айде спрете се най-накрая и поемете политическа отговорност!

----------------------

Нека ви припомня един закон, който самите вие сте пписали и като народни представители е ваша отговорност да сте запознати с неговите текстове:
Чл. 26. (Отм., нов - ДВ, бр. 46 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Изработването на проект на нормативен акт се извършва при зачитане на принципите на обоснованост, стабилност, откритост и съгласуваност.
(2) Преди внасянето на проект на нормативен акт за издаване или приемане от компетентния орган съставителят на проекта го публикува на интернет страницата на съответната институция заедно с мотивите, съответно доклада, като на заинтересованите лица се предоставя най-малко 14-дневен срок за предложения и становища по проекта.


И да ви припомня още нещо - ВСЕ ОЩЕ НЕ СТЕ КАЧИЛИ ЗАКОНОПРОЕКТА, НАГЛИ ЧЕНГЕТА!

Как може да нарушавате систематично законите, които самите вие пишете, тарикати?!

А за реакцията на СДС нямам коментар просто:
"Гласували ЗА, но не знаели, че в законопроекта имало допълнителни текстове, свързани с ограничаването свободата на гражданите по отношение провеждането на протести."


Алоуу, вие за какво седите в този Парламент, девойчета? За какво ви плащаме заплати, поспаланковци?! Каква опозиция сте вие, некадърници?! И вие и останалите мерзавци и политически мелези - един дол дренки! Сърцати и надъхани до преди изборите, но като се докопате до власт и започвате да забравяте откъде сте дошли!Но не ви обвинявам само вас! Видяло се е, че всеки който седне на вашия стол, започва да придобива и вашите маниери.

Яд ме е повече на хората! Че търпят! Че търпят да ги шибат!
Яд ме е, че МЕ КРАДАТ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН и само аз викам "Дръжте крадеца!". Другите хора примирено си вършат тяхната работа. Скатали са се в ъгъла и не щат да погледнат, че ограбват съседа му, че грабят децата му, че ограбват и него!
КАКЪВ НАРОД СМЕ НИЕ ВЕ?! Правилно си е го е казал Славейков преди повече от век - "Не народ, а мърша!".

Във Франция при подобен казус, не администрация, а депутати щяха да гърмят!

-----------------------------------

Всеки ден като се прибера от работа и само хубави новини ме чакат у дома:
- "Задължават ни да плащаме здравни осигуровки, които никога не сме и няма да ползваме."

- "Българинът ще работи до 65 години. Нищо, че повечето не доживяват толкова."

- "Забраниха протестите. Законопроект липсва!"

- "Ще ни тровят с генно-модифицирани храни, за да спечели някой 1 млрд. евро от това, но ние стотинка няма да видим!"

- "Ограничават възможността на столичани да посещават заседания на общинския съвет!"

- "Бойко хока Цветанов. Не е трябвало да прави компромис с гражданското искане срещу Закона за електронното следене."

- "България с най-много проститутки в Западна Европа. Не в относителни, а в абсолютни цифри!"

- "Прокуратурата каза, че на 14.01 не е имало насилие. Отказа да проведе проверка дори."

- "Министерството на Правосъдието официално излезе със становището, че в България правилниците може да не се спазват. За законите все още е под въпрос..."

...

На фона на всичко това е явно и, че БЕЗРАБОТИЦАТА СТРЕМГЛАВО РАСТЕ. Най-вероятно повечето читатели, до които е достигнала тази статия след като имат пари за интернет, сигурно не са безработни, но мен напоследък все по-често ме спират познати на улицата и ме молят да им намеря работа.
Брат ми пък погреба близък приятел - млад, прав, който почина докато чакаше шибана клинична пътека!

На фона на всичко това нашите синдикати и фиктивни граждански сдружения КАКВО ПРАВЯТ - КЪДЕ СА СЕГА?! НЯМА ГИ - броят парички от проекти и тайни договорки с Бойко-Хойко/Доган-Моган/Сергей-менгей ....!

СВИНЕ! СВИНЕ! СВИНЕ!

В КОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ПРИ ТАКАВА БЕЗРАБОТИЦА СИНДИКАТИТЕ СИ ПОЧИВАТ У ДОМА НА ТОПЛО?! НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА! САМО В БЪЛГАРИЯ СМЕ ТАКИВА ШИМПАНЗЕТА И ТЪРПИМ!


Мислех си, че с добро може да се борим срещу властта. Мислех си, че само с комуникация се решават проблемите - с разговори, с дискусии...

ЖЕСТОКО СЪМ СЕ ЛЪГАЛ!
В България като отидеш с добро при управляващите и те ти пълнят главата с празни приказки или откровено ти казват, че според тях ти нищо не разбираш. Но като отидеш с тоягата и гледай как вече те слушат!

Как да водиш разговор със страна, която или явно няма интерес да те слуша, или само симулира такъв?!
Как да отидеш да водиш преговори с човекa, който 20 години те изнасилва, и изнасилва, и изнасилва?! А от теб се иска ти накрая да отидеш да водиш спокойни разговори с него и да го слушаш как ти обещава, че повече няма да те е*е!

НЕ СТАВА С ДОБРО ПРОСТО!
С добро при престъпник не се отива! Не може да го наказваш с добро! Наказваш го насилствено - няма друг начин!
По принцип съдът е този, който трябва да налага санкции, а санкциите значат насилие - насилствено те вкарват в затвора, насилствено ти взимат джиповете и яхтите!

В България обаче съд няма! Затова гражданите трябва да вземат справедливостта в свои ръце!
"Защото както се видя добре през последните години, на огромното мнозинство от обикновените българи им е по-добре да се правят на ни чули, ни видяли, защото така снемат от себе си моралната отговорност за собственото си настояще. И още повече – за собственото си бъдеще"

Алеко Константинов

8 коментара:

 1. Жално ми е на сърцето, задето мнозинството в България се самоубива всеки ден...стоят...чакат..отказват да прогледнат и търпят...няма прогрес...само застой...това е злото...

  А "държавниците" те горките...изостават в развитието си. Броят пари и мислят че живеят...
  След всяка буря, изгрява слънце. И колкото е по-силна бурята, толкова по-силно греят лъчите на светлината.
  НЕ ГУБЕТЕ НАДЕЖДА, БРАТЯ!!!
  това са времена, които идат и отминават. няма да се минат и 7 години и тоя мързел и измама, дето са се загнездили така стабилно, ще бъдат изкоренени.
  НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! ПОМНЕТЕ И ХРАНЕТЕ НАДЕЖДА!
  И СЕ БОРЕТЕ СЪС ВСИЧКИ УСИЛИЯ!!!
  ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ!

  ПОДКРЕПЯМ ТЕ!
  но недей да таиш гняв към управниците...че на тях ще заприличаш.
  само се бори!!!

  ОтговорИзтриване
 2. да се вдигаме....
  да си търсим правата..
  България за българите

  ОтговорИзтриване
 3. AMI TO ZATOVA SLED NIAKOLKO GODINI V TAZI STRANA SAMO MANGALI I PENSIONERI 6TE OSTANAT.BOIKO-GOLIAMATA USTA SAMO SI LAE A KERVANA SI VARVI.......OT TOIAGATA SA6TO NIAMA SMISAL,PROSTO 6TE SE POVTORAT NE6TATA,6TE SI IZBEREME NOVI KRADCI.ABE CIRK GOLEM..........PROPADNALA RABOTA......SPASIAVAITE SE NAVANKA.....TOVA E POLOJENIETO ZA SAJALENIE.

  ОтговорИзтриване
 4. Подкрепям статията. Аз също почнах да да не вярвам, че с добро може нещо да се направи.Как да се разбереш с дърво-или с огън или с брадва.Такова безочие и наглост едва ли ще свърши като го посочиш или помолиш.

  ОтговорИзтриване
 5. Какво е това "ве" ве аркадаш? Нещо диалектно от шопския ли ти е или просто си говориш така?

  ОтговорИзтриване
 6. fuck you mother fuckers we want a real war.

  ОтговорИзтриване