неделя, 31 януари 2010 г.

Битката за свобода тепърва предстои!

Едва 6 месеца след встъпването си в длъжност новите управници на България явно заявяват, че възнамеряват да следват тоталитарен и силов модел на управление. Опитаха и все още се опитват да прокарат "закон за електронно следене". Приеха нов НПК с крайно спорни текстове относно СРС. Силово наложиха на хората да плащат здравни осигуровки, които никога не ще използват. Накараха възрастните хора, които и без това не могат да си покрият годините за стаж, да работят до 63 години (поне).


Това е терор!

На всичкото отгоре сегашните държавници, усещайки, че с подобни политически решения все повече предизвикват народния гняв, решиха да си завържат гащите предварително като ограничат правото на граждански протест. Новият закон за митингите беше внесен и абсолютно "на тъмно" приет, без нито една гражданска организация да има достъп до правните текстове, камо ли да участва в дискусия по въпроса.

Това е тоталитаризъм!

БСП се опитаха да прокарат този закон, но не успяха, благодарение на гражданската активност по това време.
Сега бившият бодигард на Тодор Живков действа като наследник на БСП и силово се опитва да запуши устата на гражданското общество в България!

Отправяме апел към всички независими граждани и граждански организации, които са против агресивното и крайно непрозрачното управление на сегашната власт,

да се присъединят към протеста на 03.02.2010 (сряда) от 11.00 до 12.30ч на пл. Народно събрание.

НЕ на терора! НЕ на тоталитаризма!


Битката за свобода тепърва предстои...



SROKSOS.ORG

Здравствуйте, товарищи! (част 1)

Няма коментари:

Публикуване на коментар