вторник, 24 ноември 2009 г.

Голямото недоразумение или голяма измама

Четейки новините в обедната си почивка, днес попаднах на следната интересна статия:
Производството на китайски автомобили в Ловеч започва в края на 2010 г.
Повече от година се говори за тази мистериозна компания, която щяла да завладява европейския автомобилен пазар, изграждайки завод в непосредствена близост до сърцето на континента. Още в самото начало подходих с типичния за себе си скептицизъм вземайки предвид факта, че средната работна заплата в Китай е значително по-ниска от тази в България, което би довело до сериозно повишаване стойността на изработеното в Ловеч и джиповете по 13 000лв някак си ми изглеждаха нереални.(За сравнение китайски шофьор в градски транспорт взима по 160лв на месец)
При това прословутата трудолюбивост на българина някак си би загубила своя цвят и актуалност, ако бъде сравнена с тази на тихия китайски работник.

Но аз все пак не съм икономически експерт и моето мнение няма висока икономическа стойност. Затова реших да погледна поне как изглеждат тези джипове за 13 000лв :)


Снимка: Money.bg

Но за мое удивление на сайта на Great Wall Motor Company попаднах на следната декларация от ръководството на компанията:
Драги потребители,

Напоследък получаваме мейли, в които се споменава за наши филиали в чужбина и за икономическа дейност в Африка и Европа. Тези нелегални офиси грубо нарушават нашите интелектуални права и запазена марка.

Great Wall Motor Company заявява, че към днешна дата има само 3 международни филиала - в Средния Изток, в Русия и в Куба. И също така никога не сме планирали каквито и да било други наши офиси.
Моля, ако имате информация за други нарушители, които изкарват печалба, ползвайки нашето име, да се свържете с нас.


Дали вестите, идващи от Гриша Ганчев са просто едно голямо недоразумение или голяма измама, това ще разберем след като получа отговор от GWM.

Ето го и отговорът.

1 коментар: