сряда, 7 януари 2009 г.

Гражданско Общество в България


 
 
 


Правова държава - държава, в която има правила и закони, и хората, които не ги спазват биват санкционирани и наказвани.

Те това последното в България липсва - наказанието за тез, дето не играят по правилата. Повечето от 240те 'народни' представители - стари депутатски муцуни, заслужават ЗАТВОР!

Обаче на кой му пука?! Важното е чалгата да свири и ракията да е евтина ...



SROKSOS
 


--------------------------------
Сходни теми:
- Националният протест от 14 януари
- Парламентът няма да се занимава с полицейското насилие на 14.01
- Какво показа националният протест на 14.01
- Студентските протести (декември 2008)
- За свободата

5 коментара:

  1. Бележка от автора на този блог: Присъединявам се към всичко, но не мога да не реагирам ето на няколко думи в теста, които, предполагам, се дължат на гражданска незрялост или на липса на демократична култура у написалите ги:

    Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим!

    Драги инициатори, приятели, проблемът не са ни "политиците изобщо", а управляващите! Много моля, разберете го и се поправете! Без политици, без партии, без опозиция, без Парламент няма демокрация. Да се говори изобщо против политиците е неглижиране, размазване на отговорността, което е изгодно само за толкова безскрупулните управляващи. Управляващите носят цялата и пълна отговорност за ситуацията в страната, а не "политиците" или "всички политици"! Защото сред политиците има опозиция, която години наред води тежка парламентарна битка с управляващата мафиотска коалиция на Дмитрич-Гоце-Доган-Симеон! Аз като гражданин съм гласувал за тези опозиционни (десни) демократични сили и не позволявам да бъдат приравнявани към арогантната ченгесарско-комунистическа напаст, която ни управлява. Понеже такова приравняване не е коректно, не е честно, не е справедливо!

    Нима не усещате манипулацията?! Толкова е просто това, нима не го разбирате?! Естествен съюзник на разгневения от управниците си народ са опозиционните демократични сили. Непременно трябва да потърсим тяхната подкрепа. Тези политици са реалната алтернатива на досегашните упраляващи. Тях и трябва да опълномощим да оправят батака, наследен от досегашните управляващи: както стана в 1997 година.

    Така мисля аз, убеден съм, и съм готов да споря с всички нихилисти спрямо политика, демокрацията и "капитализма", които сеят настроения, изцяло изгодни на управляващата ни мафия.

    ОтговорИзтриване
  2. "Бележка от автора на този блог:" това е погрешно, да не се чете :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Евала на всички вас-шапка ви свалям!!!От Варна съм и в момента нямам възможност да дойда-в сесия съм ;)..но ако продължавате(а тъй като няма резултати предполагам,че ще има още протести)със сигурност ще дойдат повече-поне с който съм разговаряла :) Искрено съжелявам,че се наложило да прекарате 24 часа в затвора,г-н Джоканов, безпричинно-поредното доказателство какви са страхливци управляващите.Чудя се какво се страхуват от нас-нали ние сме ги избрали?!Нещастници....
    Че..ще продължавате ли?!А смятате ли,че ще се разшири дейността или ще затихне като всяка преясна клюка?Следя форумите-поне във виртуалното пространство мога да съм активен участник и всички са много смели на думи,но дали ще бъдат и на действия?
    Поздрави от Варна

    ОтговорИзтриване
  4. Съжелявам-публикувах коментара не точно на място :) надявам се пак да бъде прочетен от който трябва

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване